Space Box proposal

SpaceBox® is a flexible building solution for temporary and semi-permanent applications. At the time of this project, they were only being used in Europe but were looking to expand into the U.S. market and specifically targeting university scenarios. With six weeks to work, we focused specifically on the actual site and placement of the units. This plan was not implemented but the research and strategic planning did inform other plans that have been developed or are currently under construction.

Space Box proposal
SpaceBox® is a flexible building solution for temporary and semi-permanent applications. At the time of this project, they were only being used in Europe but were looking to expand into the U.S. market and specifically targeting university scenarios. With six weeks to work, we focused specifically on the actual site and placement of the units. This plan was not implemented but the research and strategic planning did inform other plans that have been developed or are currently under construction.
The CEO from Space Box and a local architecture firm made arrangements for us to see 2 units. One fully assembled and one still on its shipping pallet. 
The proposed site is in the center of Philadelphia in a high traffic area and directly across the street from The Kimmel Center for Performing Arts and next to an historic church. 
To brainstorm rapidly with a large team we got physical fast. Using wood blocks on a drawing of the site, we could leave these out and anybody could play around and were able to refine our ideas in a fraction of the time of sketching.
To full the requirements in the RFP we proposed a plan for dormitory residential use. This plan maximizes the number of units while still providing ample amounts of common outdoor space. Considerations for this plan were security fences, room for bicycle parking and a guard station.
Our final recommendation was for a public mixed-use plan. The first level would be reserved only for commercial use and would contain a mixture of food and retail businesses. The second level would be for offices and artist studios with a large open terrace to be used for events, performances. The two units on the terrace are designed to be used as a wall for projecting movies or a backdrop for performance art. The third level would be only artist studios and residential units.

The angled entrance references the commercial architecture of nearby business, inviting people into the large open space. By narrowing the opening and adding small trees, benches and 3 levels of gradation we hoped for users to have a more intimate and personal experience.

Look at these too

Remember The Future
Job Proposal Presentation Book
DJ stats
Rubber Wall
Bikers Revenge
Generation Drum
FREE FOOD!
Phonographic Adapters
Study Models
Art
Back to Top